Complex Coaching

Szürkék és egyhangúak a napjaid? Várnál valami mást az életedtől? Bizonytalannak érzed magad? Feszült vagy, és állandó kétségek (“Elég jó vagyok?", "Biztos, hogy én kellek?..”) gyötörnek? Félsz változtatni, mert Neked úgysem sikerül semmi? És különben is, sokkal jobb a biztos rossz, mint a bizonytalanság?!?...

HA azonban Te még nem törődtél bele ezekbe, és szeretnéd megélni az életedet, megismerni, hogy mi mindenre is vagy képes, és ezáltal biztossá és kiegyensúlyozottá válni, aki tud és mer változtatni, ne habozz, ismerkedj meg a life coaching módszerével.

 

Mi is a life coaching?

 

Azt már ismerjük, és elfogadottnak tartjuk, hogy számos embernek van személyi edzője. Ő az, aki segít Nekik abban, hogy a testüket a Nekik legmegfelelőbb módon edzék, figyelve azokra a területekre, amelyek Nekik problémásak. Mert mindenkinek más az igénye, a problémája, a felkészültsége, a teherbírása... Ha ezeket pontosan körüljárják, és mindkét fél beleadja a saját “tudását”, biztosan elindul a testük változása, erősödése, alakulása, és elérik a vágyott célt. Nem egy alkalom kell hozzá, időbe kerül, és kell a kitartás, az akarat és a valódi döntés is.

A life coaching is egy ilyen folyamat, csak nem a testünkre, hanem a lelkünkre és a személyiségünkre fókuszál. A life coach “életvezetési edző”, aki figyel az egyéni célokra, problémákra, aki segít felszínre hozni az egyén saját erősségeit, képességeit, lehetőségeit, így segítve a jobbá és boldogabbá válását. Hidd el, hogy mindenki képes “formálódni”, kívül és belül egyaránt!

 

 

Milyen esetekben tud segíteni a life coaching?

 

Önbizalomhiány
Nem hiszel Magadban, nem tudod megfogalmazni és megélni az erősségeidet, hajlamos vagy csupán a negatív dolgokra fókuszálni?

 

Önismereti problémák
Állandó megfelelési kényszerrel küzdesz? Mindenki más akarata, elvárása fontosabb a Magadénál? Nem tudsz nemet mondani?

 

Általános elakadás, tehetetlenség (munka, magánélet)

Benne vagy egy élethelyzetben, amiben nem feltétlenül érzed jól és teljesnek Magad, adott esetben a problémát sem tudod megfogalmazni, de, ha mégis, nem tudod a megoldást?

 

Konliktuskezelés (munka, magánélet)

Konfliktusod van egy vagy több kollégáddal, a főnököddel, vagy a magánéleted bármely szereplőjével? Úgy érzed, hogy az okot/okokat már nem is feltétlenül tudod megfogalmazni, de egyre jobban elmérgesedik köztetek a helyzet? Nem tudtok emberi, és leginkább eredményes kommunikációt folytatni egymással? Alapvetően nem tudsz konfrontálódni, ezért kerülöd az ilyen helyzeteket még akkor is, amikor hasznos lenne? Vagy éppen mindig alárendeled magad a helyzeteknek?

 

Karrier válság (nem vagy a helyeden)

Nem tesz boldoggá a munkád? Nem érzed (már) motiváltnak Magad? Nincs sikerélményed? Nem tudod a munkádat és a magánéletedet összehangolni?

 

Karrier tanácsadás (nem találod a helyed)

Nem tudod, hogy mivel is szeretnél foglalkozni? Vagy tudod, de nem tudsz vagy mersz elindulni az utadon? Kismama leszel vagy kismama vagy éppen, és szeretnéd megtalálni és megteremteni az egyensúlyt a kisbaba/család és a munkád között? Esetleg elveszítetted az állásodat, és nem tudod, merre indulj?

 

Kinevezéssel kapcsolatos dilemmák kezelése, felelő̋sségvállalás

Előléptettek, kiemeltek egy csapatból, és az ezzel járó nagyobb felelősség, a magasabb elvárások, az esetleges vezetői feladatok ellátása kezdeti nehézséget okoz Számodra?

 

Kommunikációs készség fejlesztés

Prezentációra, tárgyalásra, előadásra készülsz, és szeretnél szebben, hatékonyabban, magabiztosabban beszélni?

 

Állásinterjúra való felkészítés

Szeretnél magabiztosabban, az erősségeiddel, elvárásaiddal, lehetőségeiddel felvértezve, a lehetséges kérdések ismeretében résztvenni az adott munkainterjún, és megszerezni álmaid állását?:-)

 

Kapcsolati, párkapcsolati problémák

Magad sem tudod, de valahogy nem sikerül Számodra megfelelő kapcsolatokat kialakítanod? Ha kapcsolatban vagy, nem érzed igazán jól magad, és bennemaradsz a se vele, se nélküle állapotban? Esetleg nem is igazán tartanak sokáig ezek a kapcsolatok?

 

Tudd meg Te is, hogy mi minden rejtőzik Benned! Ismerd meg a lehetőségeidet! Találd meg a megoldásaidat! Ne feledd, Nélküled nem megy!

 

Keress bizalommal!