Complex Coaching
Szélsőségek

Szélsőségek

Egyre több helyen hallom és olvasom, hogy milyen szélsőséges kategóriákba sorolják a nőket, és leginkább a már családban élő, gyerekkel rendelkező nőket. És kik? A nők! 

Van az akinek semmire, soha, sehony nincs semmi ideje. Akik nem tudnak a pizsamából kibújni, lezuhanyozni, hajat mosni, de az is a lehetetlennel ér fel, hogy a férjükkel legyenek, vagy időt szánjanak egyéb szükségleteik kielégítésére. Na, Ők a tuti nők, az elismerést érdemlő asszonyok, anyák. Van a másik fele, aki nyilván csak a külsejével van elfoglalva, mert van rajta “utcai” ruha, tiszta és ápolt, és nyilván segítők hada veszi körül, mert még a férjére és magára is van ideje. Természetesen Ők a buta, sekélyes libák, a förtelmes anyák. Elég ebből! Nem gondolom, hogy az, aki ápolt, rendezett és némiképp tudatosan szervezi meg az életét, így jut ideje erre-arra a gyereke mellett, az kevesebb lenne, mint az “önfeláldozó” típus. Mondom ezt feleségként, anyaként (tudom, még csak egy van, majd megtudom, ha kettő lesz...), háztartást vezetőként, dolgozó nőként...

Úgy van rendjén, hogy mindenki másképp csinálja, de ne általánosítsunk, ne süssük rá a nőségre, az anyaságra egyik vagy másik bélyeget, negatív vagy pozitív előjellel, hagyjuk, hogy mindenki így vagy úgy élje meg a számára elég jót!

 

Az egyensúly és a tudatosság az élet minden területén kifizetődő.