Complex Coaching
Ez is mehet ösztönből...:)

Ez is mehet ösztönből...:)

Szokás két perccel szülés után megkérdezni, hogy dolgozol már, vagy mikor mész vissza dolgozni?!?

Én is azt gondoltam, hogy rögtön szülés után választ kell adnom, magamnak és a világnak, hogy mi is lesz, hogy is lesz az én “karrieremmel”. Nagyon sokat tépelődtem ezen, már-már cikinek éreztem, hogy nincs egy kész forgatókönyvem, aminek a megvalósításán persze már aktívan dolgozom is... 

 
Ördögi kör

Ördögi kör

Az életünk során sokszor találjuk magunkat olyan helyzetben, amikor azt érezzük, hogy valami nem kerek. Sokunkban meg is fogalmazódik, hogy talán fel kellene keresni egy szakembert. Ezt azután vagy meglépjük, vagy nem. Tapasztalatom szerint jó elindulni, és elkezdeni felgöngyölíteni - a gyakran láthatatlan - szálakat. De nagyon nem mindegy, hogy kihez mész, mi a menete, mi az eredménye. Módszer sok van, segítő sok van, de nem mindegyiktől azt kapod, amit vársz. Persze, ha tudod, mit vársz!? A terápiás utazásban rengeteg csapdahelyzet rejlik, összeszedtem néhány dolgot, amikre figyelj:

 
 
Két gyerek több mint kettő☺ – érzések az első pár hét tükrében

Két gyerek több mint kettő☺ – érzések az első pár hét tükrében

Szuper érzés volt, amikor megtudtuk, hogy újabb taggal bővül a családunk. Hibátlan várandósság, szép szülés, fejben felkészülés a kettőre, sok beszélgetés a naggyal. Ami hiányzott, mások valós tapasztalata, vagy azért, mert egyedül én küzdöttem az elején ennek a nehézségeivel, vagy, mert nem akartak, tudtak, mertek beszélni a kevésbé rózsaszín részéről?!? Én most megteszem, hátha valakinek segít. Persze ez az én életem, az én tapasztalataim, és itt sincs semmilyen általános érvényű igazság, de, ha valaki, ezt olvasva, azt érzi, hogy nincs egyedül, már megérte.

 
Szülés – Lehet így, és lehet úgy!

Szülés – Lehet így, és lehet úgy!

Nekem is volt ilyen is, és olyan is. Szeretném Veletek megosztani a tapasztalataimat, benyomásaimat, mert, amennyire én látom, igen kevés valós információnk van a témával kapcsolatban. Van viszont egy csomó-csomó tévképzet, amit elhitettek velünk. De biztosan tudom, van más irány, van választásod, van döntési jogod, lehet véleményed, lehetnek kérdéseid a témával kapcsolatban.