Complex Coaching
Ördögi kör

Ördögi kör

Az életünk során sokszor találjuk magunkat olyan helyzetben, amikor azt érezzük, hogy valami nem kerek. Sokunkban meg is fogalmazódik, hogy talán fel kellene keresni egy szakembert. Ezt azután vagy meglépjük, vagy nem. Tapasztalatom szerint jó elindulni, és elkezdeni felgöngyölíteni - a gyakran láthatatlan - szálakat. De nagyon nem mindegy, hogy kihez mész, mi a menete, mi az eredménye. Módszer sok van, segítő sok van, de nem mindegyiktől azt kapod, amit vársz. Persze, ha tudod, mit vársz!? A terápiás utazásban rengeteg csapdahelyzet rejlik, összeszedtem néhány dolgot, amikre figyelj:

 
 
A megmondók

A megmondók

Vannak az életben nagy kérdőjelekkel várt események, feladatok, amelyeknél nem tudjuk/nem tudhatjuk, mi vár ránk. Ilyen például a házasság, az első gyerek születése, maga a szülés, na és, ami utána jön, azután, adott esetben, a második gyerek, így a testvérkérdés... Úgy van rendjén, hogy ezekkel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk, hiszen nagy feladatok, és még nem csináltuk soha... Az azonban már nincs rendjén, hogy jönnek a “mindenttudó tapasztaltak”, akik elmondják a frankót, a negatív, rémisztő frankót.

 
Szélsőségek

Szélsőségek

Egyre több helyen hallom és olvasom, hogy milyen szélsőséges kategóriákba sorolják a nőket, és leginkább a már családban élő, gyerekkel rendelkező nőket. És kik? A nők!